És íme a recept:
hozzávalók:
1 kg gyümölcs
1 l víz
kb. 20 evőkanál búzadara
15 evőkanál kristálycukor
fahéj, reszelt citromhéj
2 cs vaníliáspuding + 1 l tej + cukor ízlés (csomagolás) szerint
csokiöntet
Egy liter vízben 20 percig főzöm a cseresznyét (meggyet), a cukorral, fahéjjal és citromhéjjal. Ezután beleteszem a búzadarát, és addig főztöm, míg a dara megpuhul (kb. 5 percig) - állandóan kevergetni kell!! egy tepsibe beleöntöm, és amíg dermed megfőzöm a vaníliáspudingot, majd még önhető állapotában a grízre simítom. utána irány a hűtő, tálalás előtt, pedig egy csokiszósszal öntsd nyakon.
Csokiöntet egyik legegyszerűbb elkészítése:
Rama margarint megolvasztom, majd ráöntöm a kakóport, és elkeverem. Egy kevés tejjel, és kevés liszttel csomómentesre keverem, majd felöntöm tejjel, és addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik. Kb 5 perc alatt megvan, és szerintem finom nagyon!
Köszönöm Tollpihe a receptet!!!
2 megjegyzés:
Hűd e guszti knorros tányérban:D
:))
Megjegyzés küldése