Gyümölcsgríz

2008. június 6., péntek

Ezt a receptet ma olvastam Tollpihe blogján, és nagyon megtetszett, így (szokásomhoz, és sütő-főző mániámhoz híven) amikor hazaértem munkából, gyorsan meg is csináltam (igaz csak fél adagot, ami így is bőven elég lesz nekünk). És igen, nagyon-nagyon finom!!! Ajánlom Ildinek is, ugyanis csupa, étrendjükbe illő dologból is elkészíthető(gríz helyett zabkorpa, csokiöntet karob porból, stb)
És íme a recept:

hozzávalók:
1 kg gyümölcs
1 l víz
kb. 20 evőkanál búzadara
15 evőkanál kristálycukor
fahéj, reszelt citromhéj

2 cs vaníliáspuding + 1 l tej + cukor ízlés (csomagolás) szerint
csokiöntet

Egy liter vízben 20 percig főzöm a cseresznyét (meggyet), a cukorral, fahéjjal és citromhéjjal. Ezután beleteszem a búzadarát, és addig főztöm, míg a dara megpuhul (kb. 5 percig) - állandóan kevergetni kell!! egy tepsibe beleöntöm, és amíg dermed megfőzöm a vaníliáspudingot, majd még önhető állapotában a grízre simítom. utána irány a hűtő, tálalás előtt, pedig egy csokiszósszal öntsd nyakon.


Csokiöntet egyik legegyszerűbb elkészítése:
Rama margarint megolvasztom, majd ráöntöm a kakóport, és elkeverem. Egy kevés tejjel, és kevés liszttel csomómentesre keverem, majd felöntöm tejjel, és addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik. Kb 5 perc alatt megvan, és szerintem finom nagyon!



Köszönöm Tollpihe a receptet!!!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hűd e guszti knorros tányérban:D

Névtelen írta...

:))

 
Babu-blog. Design by Pocket