Diszkrimináció

2008. szeptember 28., vasárnap

Muszáj leírnom az iménti élményemet... Jöttem hazafelé a 7-es buszon Budáról. Kevesen voltunk, mindenki ült (szerencsére!). A vezetővel nem tudom mi volt, de úgy vezetett, mint egy őrült... Ülve is kapaszkodnom kellett, azt hittem a gyerek meg kiesik belőlem... Rázott össze-vissza, úgy kanyarodott,mint egy nem normális. A lényeg, hogy a Keleti előtt egy lány felállt jelezni. Igenám, de épp egy igencsak rázós, gyorsan bevett kanyar következett, aholis a fiatal hülgy elesett, fejét pedig a lábtartóba ütve feküdt mozdulatlanul... A velem szemben ülő 14-15 éves fiúcska kérdezte tőlem,szerintem most mit csináljon. Mondom, menj légyszi, szólj a vezetőnek,hogy álljon meg, mert a lány feltehetőleg agyrázkódást kapott... Eredmény: nem álltunk meg, csak a Keletinél, ahol a vezetővel csevegő vezetőtárs jött hátra. Megfogta a lány egyik kezét, és elkezdte rángatni,hogy heló fel kéne kelni!!! Szerencsétlen persze nem reagált, eszméletlenül esett vissza a padlóra. Ekkor a nagydarab vezető úrmegfogta a 2 kezénél, és szó szerint lerángatta a buszról. De lehajolni már lusta volt,hogy lefektesse a földre, ezért úgy, ott el is engedte... Közben egy másik fiatal hölgy hívta a mentőket, akik feltehetőleg pont ott jártak,mert fél perc múlva ott voltak.a Vezető nem várta meg, hogy kiszálljon az orvos a mentőből, és megnézze, mi történt.... Becsukta az ajtókat, és folytatta igencsak kíméletlen útját... Engem a sírógörcs kerülgetett,hogy vannak még ilyen emberek a földön!!! Elöl persze 1-2 ember megjegyezte a vezetőnek,hogy ezt talán nem így kellett volna!! Mire a válasz: nem baj,én vagyok a vezető...

.... Ja és egy fontos információ: ez a fiatal, jól öltözött, szolid lány cigány volt. GYŰLÖLÖM A DISZKRIMINÁCIÓT!!!! Ha valakinek segítségre van szüksége, akkor legyen mindegy,hogy cigány-e vagy sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A nyugodt kismamaélet....

2008. szeptember 26., péntek


.... ami rám nem annyira akar jellemző lenni... Pedig jó lenne!

Reggel felkeltem, és éreztem, hogy valamitől picir fáj a fejem tetején a bőr 1 foltban. Azt hittem, valami seb, és elkezdtem tapogatni... Meg is találtam a fájó pontot, de gyanúsan púpos volt. Mivel a fejem búbjáról van szó, és mivel Janó nem volt itthon, így modern kismamához méltóan előkaptam a fényképezőt. Makro be, és fényképez. Elsőre nem sikerült, másodikra sem... Aztán végre sikerült 1 képet csinálnom. Hát a látványnak annyira nem örültem. Sőt... Megijedtem... Egy kullancs volt. Na persze rohanás a sebészetre, hogy kiszedjék. Most figyelni kell pár napig, hogy nem pirosodik-e be,mert ha igen, akkor sajnos elkaptam a lyme-kórt. Az pedig nem lenne túl jó, mert az a babára nézve veszélyes. Így most ezt a negatív gondolatot igyekszem kizárni, hisz másztt már belém kullancs, akkor sem lett semmi bajom. MOST SE LESZ!!!! (remélem)

Történések, illetve az első álmatlan éjszaka

2008. szeptember 25., csütörtök

Kezdjük szerintem a tegnap délutántól a dolgokat, és akkor időrendben minden pont követi is egymást:
-tegnap végre elmentünk szüleimmel megvenni azt a térelválasztót (nem térelválasztónak, csak síma polcnak), amit már 1-2 hete kinéztem. Nagyon szuper!!!! Majd kép is lesz róla)
-voltam dokinál, bekukucskáltunk Babukához, hogy mi újság van odabenn. Nagyon édesen ficánkolt, merthogy felébredt az ultrahangra... :( Pedig én nem akartam felébreszteni... Na mindegy, kaptunk róla DVD-t, igérem ezt is felteszem!
-hazajöttünk összeszerelni a szekrényt. Na itt már éreztem a földön ücsörögve,hogy valami nem jó... Amikor elkészültünk, közöltem szegény Janóval, hogy engem nem érdekel a kupi, nekem le kell feküdnöm, mert nagyon görcsöl a hasam... Hát ez sajnos nem akart elmúlni... Este 11-kor már felállni sem bírtam, és majd leszakadt a derekam, és mondanom sem kell, a hasam kemény volt... Már gondolkoztunk, hogy bemenjünk a kórházba... Aztán valamikor 1-2 körül valamennyire elmúltak a görcsök, akkor aludtam 6-ig. De akkor megint picit éreztem, és nem tudtam aludni tőle. Reggel gyors telefon védőnőnek, délután a dokinak. Most napi 3x2 Magne B6, ha emellett is görcsöm lenne, kórház. Reméljük ez nem következik be. Most pihenek, fekszem, aztán reméljük, ilyen legközelebb márciusban lesz csak. :)
-Délelőtt ki akartam engedni Cica Urat (Garfield új, kedvenc neve) a kertbe. Az aljtó mellett van kinn egy macskahordozó doboza törölközőkkel, jó időben (meg ma éjjel) ott szokott néha szundikálni. Cica Úr kilépett az ajtón, majd elég gyanakodva kezdett szaglászni a doboz körül, dehát én semmit nem láttam, úgyhogy gondoltam, megint csak vadászni készül... Aztán elkezdett fújni, majd bátor kandúr létére elszaladt. Benéztem a dobozba, mitől fél ennyire... Természetesen egy újab macska gondolta azt, hogy majd ideköltözik. Nem, nem is ő... az anyukája... a cicát már 2-3 napja egyszer láttam az anyukájával, most pedig itthagyta nekünk... :(((((( Kb 6-8 hetes fekete-fehér foltos kislány cica. ÉS NEM AKAROM,HOGY IDEKÖLTÖZZÖN!!!!!!!!!!! Azóta Garfield dobozkájában ül, nézelődik, játszik, alszik... De nem, nem akarok neki enni adni, akkor sem, ha édes, akkor sem, ha éhes, akkor sem, ha itt akarja örökre hagyni az anyukája.... Nem kell nekünk mégegy macska... :( Szóval ha valakinek egy ilyen cica lenne a vágya, csak szóljon, és már postázom is!!! :)

Terhesség 13. hete

2008. szeptember 21., vasárnap

Így, a 13. héten, amik történtek velem, Babuval:

-megvan az első plusz fél kilóm! :) - félek lesz ebből még sokkal több is...
-meg kellett állapítanom, hogy előre és hátra egyenesen arányosan terjeszkedek... Ez nem jó... Magyarul: a hasam és a fenekem azonos tempóban növekszik... :D
-mindenki azon csámcsog, mennyit nőttek a melleim
-láttam a Babát mozogni (már csak a neme érdekelne, de nagyon... de talán szerdán ezt is megtudhatjuk)
-a hetek egyre gyorsabban telnek, de mégis egyre messzebb van az a március 30.
-vásárlási őrület kerített hatalma alá... Mindent venni akarok a Babának (persze Mama ismer, biztos tudja), de csak akartam, a végén sose veszek meg semmit, lebeszélem magam róla. :) De ez egyre nehezebben megy... Ráadásul Janó és oda van az összes ki baba cuccért...
-egész nap eszem
-egyre több a hangulatváltozás... Lassan bármin képes vagyok sírni...
-ja és szerintem azért mostmár igenis és látható az az ici-pici pocak!! (az előző bejegyzés képeinél...)


Más, egyéb:
-A Macskánk: nem tudom, mi tévő legyek, napok óta hordja be a kullancsokat a lakásba... :( Tegnap 2 kullancs volt a 2 fülében, ma 3 kullancs volt a szőrén, előtte levő napokban még 4-et szedtünk le róla... ) Pedig van nyakörve!! És a szomszéd bácsi kutyája is elpusztult 1 hete, kullancs csípés miatt... :'( Féltem a cicát, félek, hogy belénk is belénk megy a kullancs...
-Megint itt az ősz, és az iskola... :( Janó holnap lemegy suliba, és csak szerda este jön haza. :( Mi lesz velem itthon egyedül?:(

Pocakfotó, esküvői fotók 2. felvonás

2008. szeptember 18., csütörtök


Nagy nagy nehezen idáig is eljutottam, feltöltöttem 1-2 pocakfotót. Persze aki előtte nem látta a lapos hasamat, azt mondja, hogy hát kössz, nekem alapól ekkora... :) sajnos most képet nem tudok az eredeti állapotról feltenni,ugyanis olyan csak az én gépemen van, ami viszont kényszer pihenőn van 2 napja... De majd pótolom,és akkor láthatóbb lesz a különbség is. :)




Esküvői képeket is kaptunk végre. Azokat is igyekszem feltenni mindet szép lassan, csak azért nem megy az olyan gyorsan. :) Ha fenn lesz minden kép, akkor itt lehet majd megkukkantani:

KÉPEK

Újabb sztárfotó(k)

2008. szeptember 15., hétfő

Megjöttünk a 12 hetes UH-ról. A rendszer borzasztó volt, de az élmény mégis jó. Apukák ELVILEG jöhetnek, GYAKORLATILAG az ajtóig... Ugyanis "túl sokan vannak ahhoz, hogy az apukáknak bemutatót tartsunk". Így aztán bementem egyedül. Hüvelyi ultrahanggal próbálkoztak először, aztán jobbnak látták a hasit, mondván olyan jól fekszik a baba, hogy úgy még szebben látszik. De tényleg nagyon édes volt... A kezével matatott, a fejét piszkálta. Megmutatták a talpacskáit is! :D Sőt, terpeszben ült, szóval, ha nagyon akartuk volna, a nemét is meg tudták volna mondani. De annyira nem voltam még kiváncsi... Majd a következőn! (ott meg már tuti szégyenlős lesz. :P)


És akkor 1-2 adat, illetve a sztárfotók:



CRL (ülő magasság): 59 mm
Nyakiredő: 1,6 mm
BPD (fej szélessége): 17 mm

Profil (annyit mondtak a fejáre, hogy markáns orra van! :DDD) :


Szemből:

Tortilla Ildi módra

2008. szeptember 11., csütörtök

Egyetlen fix része a dolognak a tészta:

20 dkg liszt
kb 1 tk só
pici olaj
1-1,5 dl víz
egy csipet sütőpor

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd szétosztjuk annyi felé, ahány lapot szeretnénk belőle (kb 5-6 db-hoz elég). A tésztadarabokat nagyon vékony karikává nyújtjuk, majd FORRÓ palacsintasütőben egy ici-pici olajon (bátrabbak olaj nélkül) hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Az egész művelet nem tart tovább fél percnél. Egyetlen hátránya a bolti lappal szemben, hogy ebből hiányzik az E akármicsoda, így fél óránál tovább nem jó, ha áll, mert megkeményedik.

Belevalók (mai napon):

csirkemell csíkok
pirított gomba (Janónak anélkül)
kápia paprika
póré hagyma
paradicsom
kígyóuborka

Amit még néha teszek bele: reszelt répa, reszelt (esetleg párolt) vörös káposzta meg ami épp a hűtőben van maradék. :)

Öntet:
akármi, leginkább kefíres vagy joghurtos öntetekkel finom, de Janó pl chili szósszal szereti.

És íme a kép:



Ismerjük meg önmagunkat... :)

2008. szeptember 10., szerda

Kedvenc:

Étel: húha... lecsó, főzelékek, leves (erről csak a baba tehet, alapból nem), zsíroskenyér lilahagymával, tojásos nokedli savanyúsággal, sajtostészta, folytassam?:DDD
Ital: ananászlé, baracklé, eddig répalé,most rá se tudok nézni, blöeeee
Alkohol: likőr
Szín: kék
Együttes: leginkább magyarok: Republic, Edda, Bikini, Bonanza, Ákos, LGT stb.
Színész: Robin Williams
Színésznő: -
Film: nem sűrűn nézek TV-t, de Robin Williams filmek jöhetnek: az élet szép, holtköltők társasága, stb.
Szám: 23

Hiszel-e:

Horoszkópban: csak a jellemzésben, a TV újságban levő horoszkóp baromság
Istenben: hiszek
Túlvilágban: hiszek
Földönkívüliekben: nem foglalkozom vele, hogy vannak-e (aztán nehogy ezért a válaszért elraboljanak éjjel :P )
Magadban: van amikor igen, van amikor nem...

Mit gondolsz róla?

Álmok: kellenek! Egyébként hiszek abban,hogy az ember meg tud álmondi bizonyos dolgokat...
Szerelem: szép, csak ne fájjon, és tartson jó sokáig!
Élet: néha nehéz, de szerintem nagyon jó dolog. És remélem sokáig tart még!
Halál: utálom, félek tőle. Jó lenne, ha nem lenne... :(
Dohányzás: Blöeeee!!! Mama, Papa, nem kéne leszokni? :)
Káromkodás: nagyon nem szeretem, bár sajnos időnként én is szoktam...

Egyik-másik:

Vanília-csoki: csoki
Sör-bor: egyiket jobban utálom, mint a másikat :)
Szárazföld-tenger:TENGEEEEEEEEEER
Fekete-fehér: fehér
Hideg-meleg: meleg
Nap-Hold: Nap
Állat - ember: állatember emberállat, mindegy milyen sorrendben najó, azért mégis ember
Rend - rendetlenség: rend, csak győzzek rendet rakni... Sajnos ez nem nagyon megy még... :( De igyekszem!!!

Közösség:

Szeretsz vásárolni?: kivel és mit?
• Szeretsz emberekkel találkozni?: persze
Szeretsz otthon lenni?: melyik otthon? Egyébként igen, csak ne egyedül...
Hogy jössz ki a környezeteddel?: eddig nem panaszkodott...
Mikor ismerted meg a mostani legjobb barátodat?: titok
Szeretsz középpontban lenni?: néha, de néha jobb csak hallgatni
Szereted, hogy ha boldog emberek vesznek körül?: persze, ki nem szereti?
• És ha szomorúak?: a szomorúak is szoktak boldogok lenni, csak idő kell...
Milyennek tartanak a többiek?: nem tudom, tőlük kéne megkérdezni... ma épp a kígyó jellemzést kaptam (főnökömtől) :D

Előfordult már, hogy:

Ültél már repülőn?: igen, imádok repülni!
Voltál külföldön?: voltam sokszor
Sírtál mások előtt?: sírtam (legutóbb a temetésen)
Másztál fára?: hát ha valaki nem mászott volna még soha fára, pótolja be, de gyorsan!!!!
Találkoztál már híres emberrel?: igen, többel is (Ákos, Kósa L. Adolf, Palcsó Tomi meg még pár másik)
Eltört egy csontod?: nem
Be kellett feküdnöd kórházba?: egyszer reggel bementünk, este hazavittek egy műtét miatt
Telefonbetyárkodtál?: talán 1-szer
Lógtál az iskolából?: csak a fősuliról...
Úsztál tengerben?: igen, nincs is jobb a tengernél... :)
Voltál templomban?: igen, járok
Fent maradtál egész éjszaka? : hajjaj, mennyit buliztunk anno... :)
Táborban voltál?: voltam sokban... úszó tábor, jurta tábor, hittan tábor....
Gondolatban megöltél valakit?: NEM
Volt autóbaleseted?: megúsztuk, de majdnem...

Egyéb:

Jobb, vagy balkezes vagy?: jobb
Mi van az egérpadodon?: egerem sincs...
Mi van az ágyad alatt?: parketta
Mitől félsz a legjobban?: magány, halál, hogy elveszítem azokat az embereket, akiket a legjobban szeretek
Mi jár most a fejedben?: be kéne jelentkezni ultrahangra...
Vannak háziállataid?: vannak: itthon mr Garfield, rengeteg hal, a ketben a süni; otthon: Mircogó, halak (abból ma az egyik jobb létre szenderült...)

Múlt:

Akit a legjobban hiányolsz: Nagymami, Micuka (előző és egyben kedvenc cicánk)
Amit a legjobban hiányolsz: ilyen nincs szerencsére...
Életed legszebb időszaka: gyerekkorom, és az utóbbi fél év
Életed legrosszabb időszaka: büszke vagyok rá, hogy ilyen talán nincs... ha mégis kell: 1 évvel ezelőtt...
• Ha visszamehetnél az időben, hova mennél?: jól vagyok én itt...
• Egy dolog, amit megbántál: mindenből tanultam
• Egy dolog, amit elfelejtenél: hmm...
Mi akartál lenni, ha nagy leszel?: szülészeten csecsemőgondozó :D

Jövő:

Állás: örülök, hogy ezen túl vagyok...
Házasság: már több, mint 4 napja házas vagyok! ;) jelen, jövő
Gyerekek: 1 már úton van, de remélem még legalább 2 lesz
Fiad neve: -
Lányod neve: -
Hol fogsz lakni?: remélem egy ikerházban, aminek a másik felében Mamáék laknak...
Mit fogsz csinálni 20 év múlva?: már előre látom: veszekszem a gyerekeimmel a bulizás és továbbtanulás kérdéséről... :D

a nagy nap

2008. szeptember 8., hétfő

És íme, a várva várt bejegyzés. Rövid lesz, majd később természetesen írok még később, csak most se időm, se erőm.

Minden a lehető megjobban sikerül. Gyönyörű volt minden, tényleg egy szavunk nem lehet. A polgári esküvőre nem igazán emlékszünk, ott még annyira izgultunk. :) A templomi viszont... Egy általám felkért diakónus adott össze minket, aki gyerekkorom óta ismer. Nagyon hálásak vagyunk neki, nagyon szép és emlékezetes esküvő volt!! És köszönjük a feleségének is, hogy az olvasmányt felolvasta, szüleimnek meg a szentleckét. Teljesen személyre szóló volt az egész, nagyon megható volt. Még fel kell dolgoznunk kicsit...

És 1-2 fotó az esküvőről:





Képek még lesznek, de most csak ennyit teszek fel. Ha már nálunk lesz minden kép, akkor beteszem egy albumba, és meg lehet mindet nézegetni!

Férjhez mentem, majd jövök!

2008. szeptember 4., csütörtök

Na én most így, 1 nappal a NAGY nap előtt elbúcsúzok. Majd jelentkezem a jövő hét elején, frissen, üdén, fiatalosan, házasan!
Most kicsit le vagyok már amortizálódva, napi 14-15 óra aktív rohangálás, szervezés. De élvezzük. Azt mondtam épp Janónak, mennyivel jobban eső stressz ez, mint a munkahelyi... Ez kimondottan jó érzés!! Na persze csak bizonyos ideig... :D
Szóval legyetek jók, drukkoljatok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen!!! (2 nappal az esküvő előtt még sminkest váltottam, nem is én lennék, ha ez nem így lett volna. :D )

Villám jelentés

2008. szeptember 2., kedd

itt vagyok, Mazsola megjegyzése mitt mostmár tényleg írok... :) Túlzás lenne azt mondani, hogy fene sok szabadidőnk van így, az esküvő hetében...
Nade mik is történtek...
- Borsóka: hát ezek a rosszullétek csak valami tévedésből voltak kereken 2 napig... Azóta sincs semmi bajom, minden a legnagyobb rendben, a pocakom picit kezd nőni. Persze csak picit, az eddigi tök laposhoz képest.... :)
- Pénteken volt egy szuper, de annál fárasztóbb leánybúcsúztatóm. Képeket még nem kaptam róla, de amint lesz (feltehetőleg már csak az esküvőiekkel együtt) felteszem őket. Nagyon nagy meglepetés volt ez az egész, ráadásul Janó is benne volt a szervezésben, és le a kalappal előtte... Kitakarított, rendet rakott, bevásárolt, és csinbált nagyon fincsi szendvicskéket!
-esküvő: alakulunk, rohanás van reggeltől estig, de nagyon élvezzük. Ma kezdtük a tánctanulást, asszem elmondhatom, iszonyú jó program!!! Élvezzük nagyon azt is, folyton táncikálunk a nappaliban. :) Tegnap volt a ruhapróba, ott is minden ok. Ami még hátra van, az a smink... Pénteken volt egy próba smink, ami nagyon nem tetszett se nekem, se senkinek. Szóval mondtam a csajnak, hogy mégegyszer elmegyek hozzá, és valami ESKÜVŐI sminket próbáljon alkotni az öregasszonyos helyett. :) Most viszont rohanok, mert még össze kell szedni csomó mindent, aztán indulás a próba esküvőre. :))))
azt hiszem, én már nem jelentkezem az esküvő előtt, de utána mindenképp jelentkezem a beszámolóval!!!!

(még mindig nem tudtuk felfogni,hogy 4 nap múlva véget ér a nagy rohanás, és immáron férj és feleségként térünk haza a nyugiba... :) )
 
Babu-blog. Design by Pocket